Αξιοθέατα

arrow11Οι δύο πιο παραδοσιακοί οικισμοί που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στην περιοχή είναι το γραφικό Φισκάρδο και η Άσσος, μέρη που απεικονίζουν την επιρροή της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στο νησί και έμειναν ανέπαφα από τους σεισμούς του 1953. Η μαγεία του τοπίου συναρπάζει χιλιάδες τουρίστες με την άγρια ομορφιά, τα πέτρινα καλντερίμια και τις γεμάτες λουλούδια αυλές των παραδοσιακών αρχοντικών.

arrow11Στο Φισκάρδο υπάρχουν εστατόρια, καφετέρειες, σουβενίρ, καθώς επίσης ταχυδρομείο, ΑΤΜ, Λιμεναρχείο και Αστυνομία. Στο Φισκάρδο μπορεί κανείς να νοικιάσει βάρκες και να κάνει το γύρο του νησιού η να επιδοθεί σε καταδύσεις.

arrow11Στην Άσσο υπάρχει όμορφη παραλία και ταβερνάκια, όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του και να απολαύσει την κεφαλλονίτικη κουζίνα. Επίσης στην Άσσο υπάρχει ενετικό κάστρο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1593 με σκοπό να καταφύγει εκεί ο πληθυσμός σε περίπτωση πολέμου ή επίθεσης πειρατών.

arrow11Η πιο φημισμένη παραλία του νησιού και από τις διασημότερες του κόσμου , που μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του, είναι ο Μύρτος που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη βίλλα.

arrow11Άλλες όμορφες παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 λεπτά από τη βίλλα, είναι η Αγία Ιερουσαλήμ, οι Αλατιές, η Έμπλυση και άλλες.